22. ledna 2008

Jsem Premium Member!

Právě jsem zaplatil poplatek $ 6.95 a stal jsem se ze mě Premium Member na Digitally Imported Radio. Není v tom žádná extrémistická touha nemít hudbu zadarmo, spíš jakási podivná rozmařilost, kdy si chci vyzkoušet, jaké to je. A jestli mě to bude nutit poslouchat více DI a ne třeba Rádio 1, které vysílá ve stejné kvalitě zadarmo.

Jistě, jsem už nějakou dobu na Last.fm, ale systém myslím úplně nepochopil můj pochybný vkus a doporučoval mi skladby, které se mi s 90% pravděpodobností nelíbily. Třeba by to vyřešil upgrade na placenou službu, ale zjišťuji, že obecně asi nejsem typ člověka využívajícího komunitní projekty (na myspace ani facebooku mě třeba nenajdete. Zatím.).
Každopádně cítím zvláštní touhu poslouchat hudbu, kterou „někdo vybírá“. Ne že bych neměl dost vlastních playlistů pro různé příležitosti, ale není to úplně ono. Co nás baví na poslouchání rádia (kde ovšem většinou písničky vybírá software a nikoli člověk) je jednak moment překvapení („takhle bych to JÁ teda po sobě nepustil“) a jednak touha slyšet něco nového („tohle se mi libí, jak se to hrome jmenuje?“).

Vyplatí se platit sedm dolarů za poslech rádia (tedy ne jednoho ale v případě DI.fm asi 50 kanálů)? Na to momentálně neznám odpověď. Ale doufám, že až po měsíci budu zvažovat prodloužení předplatného, budu o něco moudřejší.

1 komentář:

Tracy Esau řekl(a)...

internetový trh je získal hodně popularity těchto dnech, tuto firmu se stává velmi výnosný a lidé mohou skutečně vytvořit velkou částku tím, že učinila tuto firmu
http://www.jeffpaul.tv